EVO KOLIKO ĆE VAS KOŠTATI SELIDBA U SRBIJI? Ovo je detaljna računica, od kutija do kamiona, pažljivo pročitajte!
Selidba, Foto: printscreen/proselidbe

selidba

EVO KOLIKO ĆE VAS KOŠTATI SELIDBA U SRBIJI? Ovo je detaljna računica, od kutija do kamiona, pažljivo pročitajte!

Detaljne računice ako planirate da se preselite!

Objavljeno:

Oni koji su se selili znaju koliko ovaj proces ume da bude stresan, a gomila kutija na kojima je flomasterom ispisan naziv predmeta nije poslednji korak u nizu onih koji traže novi stan. Da bi proces selidbe završili, potrebno je da nađemo agenciju koja se bavi selidbama. Međutim, kao i sve, i usluga selidbe je poskupela pa cena iste varira u zavisnosti od agencije kojoj se za pomoć obratite. U cenu usluge je uključen prevoz robe, a utovar i njen istovar se dodatno naplaćuje. Međutim, pojedine agencije se bave i montažom i demontažom nameštaja.

Kako bi odredio cenovni opseg, ali i količinu usluga uračunatih u novac koji treba da date agenciji, Mondo je proverio šta sve agencije za selidbu nude. Pa tako prva agencija, koju smo proverili, ima jasan cenovnik usluga i kilometražu, koja varira u zavisnosti od prevoznog sredstva i toga da li je prevoz u, ili van Beograda. Kako kažu, savetovanje i procenu selidbe rade besplatno, ali nude i određene smernice za istu.

Koja je računica?

Za standardni kombi prevoz unutar grada, naplaćuju 4.000 dinara, dok je cena van grada po kilometru 60 dinara. Za prošireni kombi prevoz, cena u gradu iznosi 5.000 RSD i 70 dinara po pređenom kilometru van Beograda. Za kamionski prevoz do 3.5T, cena je 7.000 RSD za usluge unutar grada, a cena po kilometru je 120 dinara van grada.

Kamion sa utovarnom rampom, savršen za teže terete, iznosiće 9.000 dinara unutar grada, takođe po ceni od 120 dinara po kilometru izvan grada.

Selidba u Beogradu

U slučaju da selite sav nameštaj iz stana, najverovatnije će vam trebati kamion, čija cena iznosti 9.000 dinara, nekoliko radnika sa uslugom demontaže i montaže, cena 15.000 dinara, okvirno 20 kutija 4.800 dinara, što konačno iznosi 28.000 dinara.

Pored prevoza, nude i usluge najma radnika. Najam radnika bez usluge prevoza košta 1.500 dinara po satu. Ukoliko vam je potrebna kombi selidba sa dva radnika, cena se kreće od 3.000 do 2.000 dinara, zavisno od broja časova ili specijalnih tereta, dok selidba kamionom sa četiri radnika varira od 12.000 do 34.000 dinara, takođ zavisno od uslova.

Selidba
Selidbafoto: ap photo david zalubowski

Za manje selidbe nude pikap vozilo. Cena u gradu iznosi 3.500 dinara, a 70 dinara po kilometru van grada. Za selidbe pikap vozilom sa dva radnika, cena se kreće od 4.000 do 15.000 dinara. Za pakovanje, nude kutije standardnih dimenzija 60x40x40 po ceni od 240 dinara po komadu, ali i veće.

Kada je u pitanju druga agencija, a koju smo kontaktirali, za sebe tvrde da su možda i jedina koja izdaje fiskalni račun, a za penzionere i plaćanje na rate, kao i popuste majkama sa decom, humanitarnim organizacijama.

Kombinacija vozila za selidbu zavisi od lokacije vašeg objekta za preseljenje, prilaza selidbenom objektu, količine selidbenih stvari i ostalih faktora prema konkretnom slučaju. Cene transporta su podložne dogovoru prema količini i vrsti posla i nisu uračunati eventualni troškovi putarine, carinskih terminala, mostova, skela ili bilo kojih drugih sličnih naknada.

Posebno naglašavajući svoje bogato iskustvo u prevozu specijalnog tereta:

- serveri – rack ormani - osetljiva tehnička oprema - antikviteti - akvarijumi - sefovi i kase - klaviri

Cene prevoza su nešto povoljnije od prve agencije, a razlike su minimalne.

Treća agencija

U zavisnosti od količine stvari nudi kamionski ili kombi prevoz vozilima koja su opremljena svom pratećom opremom, kako bi prevoz prošao bez oštećenja.

Takođe vam nude usluge sklapanja i rasklapanja stvari koje to zahtevaju kao i pakovanje u posebne kutije da ne bi došlo do oštećenja pri transportu!

Cene selidbe variraju i zavise da li se ona vrši kamionom ili kombi vozilom. Cene selidbe kamionom na teritoriji Beograda kreću se od 3.500 – 6.000 dinara, a kombi prevozom 2.000 dinara na teritoriji Beograda.

Bonus video:

03:11

NOTAR ODBIO VOLJU 80-GODIŠNJAKA DA OSTAVI STAN BRATU IAKO JE IMAO DOKAZ DA JE SVESTAN! Njegovi izdržavaoci u problemu!

(Espreso/Mondo/Miloš Škrbić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.